Bli kjent med menneskene i HAMNØY: Allette Solberg

Rådgiverne er vår viktigste ressurs i Team HAMNØY. Bli bedre kjent med rådgiver - research & analyse Allette Solberg.

Allette startet i HAMNØY i august 2023 og har siden hjulpet flere kunder med å få ansettelser trygt i hamn. Allette arbeider med rekrutteringsprosesser fra A-til-Å. Hun har særlig fokus på informasjonsinnhenting, analyse og kartlegging av aktuelle bransjer, segmenter og markeder, og arbeider dedikert med søk og kontakt med kandidater. 

Allette er født og oppvokst på Vormedal, Karmøy. Hun tilbrakte sine studieår i Bergen der hun tok en bachelorgrad i generell psykologi og en mastergrad i arbeids- og organisasjonspsykologi. Heldigvis for oss, flyttet hun tilbake til Haugalandet etter studietiden og bor nå i Skåredalen. 20. mai heiser vi flagg og synger vi hipp hurra for Allette.

Utdanningen til Allette gir henne et godt grunnlag og en dyp forståelse for viktigheten med en god rekrutteringsprosess. Hun er også lisensiert bruker av de arbeidspsykologiske testverktøyene MAP, MAP-X, MATCH-V og Matrigma.

Hva gjør deg glad?

Det er veldig mye som gjør meg glad, tror jeg, alt fra store til små ting. Fargen gul, når solen skinner, når jeg klapper en katt, når jeg er sammen med venner og familie og når jeg sitter i sofaen med tepper på og en serie på TVen. Det skal altså ikke så mye til.  

Hva liker du å gjøre på fritiden?

Klisje svaret er vel at jeg liker å være med venner, og er glad i å se på serier. Noe jeg absolutt er. Jeg er også veldig glad i alt innenfor hobby/kunst & håndverk, så har nok vært innom de fleste hobbyer, fra strikking og hekling, til scrapbooking, smykkelaging og maling. Jeg er altså i mitt ess hvis jeg og vennene mine samles til en kveld med strikking, god mat og en film i bakgrunnen. 

Hva ville du bli når du var liten?

Dette har jeg tenkt litt på og har måttet spurt foreldrene mine, fordi jeg kan egentlig ikke huske at jeg hadde noen konkrete tanker om det når jeg var liten. Som mange andre var jeg innom drømmen om å bli prinsesse, men la vel fra meg den relativt tidlig. Har alltid likt å drive med hår, så var innom tanken på frisør en periode, men det ble det heller ikke noe mer med. Selv når jeg skulle velge fag på videregående var jeg usikker, og tok derfor litt forskjellig som holdt mulighetene åpne. Jeg endte med å elske psykologi, også bestemte jeg meg for å gå videre med det. Nå sitter jeg her da. Med en jobb jeg trives veldig godt med. Så alt ordnet seg til slutt. 

Hvorfor rekrutteringsbransjen?

Det var egentlig ganske tilfeldig, og ikke noe jeg visste så veldig mye om før jeg begynte i HAMNØY. Gjennom arbeid- og organisasjonspsykologi studiet har vi hatt litt om rekruttering, men jeg fikk nok mest øynene opp for det når jeg selv skulle begynne å søke jobb etter studiet. Da fikk jeg kjenne på det å være jobbsøker, og hvor viktig en god rekrutteringsprosess er for både bedriften, men spesielt for jobbsøkeren.

Hva er det beste med å være rådgiver/rekrutterer?

Det som kanskje er mest givende med denne jobben er det å kunne hjelpe personer med noe viktig. For jobb er veldig viktig. I denne jobben så møter du folk som ikke trives i jobben sin, folk som av en eller annen grunn har mistet jobben sin, eller folk som trenger nye utfordringer – og det er veldig givende å kunne hjelpe dem med å finne seg en ny jobb. 

Noe annet som er gøy med denne jobben er at du blir kjent med så mange spennende mennesker. Både alle bedriftene og organisasjonene vi har som kunder, men også alle vi snakker med til daglig som er på jakt etter jobb. Gjennom dette får du et stort nettverk og blir godt kjent med næringslivet både lokalt og nasjonalt. 

Hva er din favoritt del i rekrutteringsprosessen?

Jeg skal være ærlig på å si at det er utrolig gøy når en kandidat takker ja til en jobb, og vi har klart å hjelpe en kunde med å finne en ny ansatt, og har hjulpet en person med å finne seg drømmejobben. Det er vinn-vinn-vinn! 

Hvordan ser arbeidshverdagen din ut?

Arbeidshverdagen min er veldig variert, noe som gjør jobben ekstra gøy. Jeg bruker mye tid på å lete etter spennende profiler på LinkedIn for så å snakke i telefon med de som er interessert i stillingene vi har ute. Jeg er så heldig at jeg også får drive litt med markedsføring og kommunikasjon, så jeg redigerer og spiller inn podkast-episoder, lyser ut stillinger og er med på målrettet annonsering. Jeg får altså gjøre mye forskjellig, så ingen dag er lik!

Livsmotto

Her er jeg dårlig altså, jeg er ikke god på sitater og mottoer ol. Jeg prøver bare å ta dagene litt som det kommer, og tenker som regel at alt ordner seg til slutt. Men ikke les dette som at jeg ikke er en planlegger som elsker organisering og struktur – for det tror jeg alle som kjenner meg kan si at jeg gjør. Men jeg er flink til å ikke stresse for mye, så kanskje mottoet mitt er å ta det med ro? Og at det går nok fint til slutt? Og hvis ikke det går fint, så går det nok over, eller det blir i alle fall bedre med tid.

Åpen for nye muligheter? Ta gjerne kontakt med Allette på telefon 900 20 132 eller mail as@hamnoy.no dersom du har spørsmål om en stilling eller ønsker en generell samtale.