Bli kjent med menneskene i HAMNØY: Jan Tore Hamnøy

Rådgiverne er vår viktigste ressurs i HAMNØY. Bli bedre kjent med rådgiver, daglig leder og eier, Jan Tore Hamnøy.

Jan Tore etablerte HAMNØY i desember 2014. Han er daglig leder i selskapet og sammen med sin familie eier Jan Tore 80% av HAMNØY AS gjennom holdingselskapet Hamnøy Holding AS. HAMNØY eier igjen 50% av Knif Jobb AS. I tillegg til å lede rekrutteringsteamet arbeider Jan Tore med rekrutteringsprosesser fra A-til-Å i et vidt spenn av bransjer og stillingstyper over hele Norge. Han er en stødig prosjektleder og en god sparringspartner for våre kunder. Jan Tore jobber i hovedsak med lederrekrutteringer. 

Med sin stødige hånd på roret er både ansatte og kunder trygge på at skuta og prosessene ledes trygt i hamn.

Jan Tore er vokst opp på Skodje på Sunnmøre. Etter noen år i Bergen og Oslo, endte han til slutt opp på Frakkagjerd i Tysvær hvor han nå bor sammen med sin familie. 

Jan Tore har en allsidig toppleder- og lederbakgrunn, og har bl.a. innehatt lederstillinger som sjefredaktør og  adm.dir i Haugesunds Avis og regiondirektør for Amedia på Haugalandet,  salgs- og markedsdir. i Vårt Land, og daglig leder i to egne gründervirksomheter. Jan Tore startet som 22-åring sitt første selskap sammen med en kamerat. Jan Tore har hatt en rekke verv som styremedlem og styreleder, både i næringslivet og ideell sektor. Som toppleder har han en omfattende erfaring fra omstilling- og nedbemanningsprosesser og forretningsutvikling.

Jan Tore er lisensiert bruker av de arbeidspsykologiske testverktøyene Hogan, MAP, MAP-X, MATCH-V, MAP Essence og Matrigma, og sertifisert som rekrutterer i henhold til DNV-standard for rekrutterere. Kompetansen og erfaringen til Jan Tore gir han et godt grunnlag i jakten for å finne de beste folka til våre kunder.

Hva gjør deg glad?

Jeg blir glad av små og store ting. Det skal ikke alltid så mye til. På jobb gleder jeg meg hver dag over mine drivende dyktige kollegaer sin innsats for hverandre og kundene våre. Privat gleder jeg meg over å følge barna mine og dele livet mitt med Elisabeth som jeg har vært gift med i over 20 år. Jeg gleder meg over en god fotballkamp, en god løpetur, et godt måltid, en lang skitur og en padelkamp. Jeg gleder meg over at flyet er i rute. Og for at jeg er frisk og rask. Og jeg blir glad over å ha en jobb der jeg får møte spennende og interessante mennesker og kunder som lærer meg noe nytt hver dag. Og jeg gleder meg til i morgen.  

Hva liker du å gjøre på fritiden?

Selv om jeg har en jobb som krever mye er det viktig for meg å koble av innimellom. Jeg liker å være sammen med familien min og finne på ting sammen med familie og venner. Er glad i å være ute i naturen hele året og forsøker å holde meg i form.      

Hva ville du bli når du var liten?

Fotballproff og fysioterapeut. Jeg var en seriøs fotballkeeper allerede i 12-årsalderen og var overbevist om at jeg kunne nå langt som målmann helt til kneet mitt ble kronisk skadet i møte med en sørpete grusbane på Skodje. Det var vel egentlig den første motgangen i livet – og jeg klarte å riste skuffelsen av meg.

Hvorfor rekrutteringsbransjen?

Jeg så en mulighet i markedet – og vurderte det samtidig slik at min allsidige ledererfaring, interesse for mennesker og business, målbevissthet og energi kunne bli en god kombinasjon som rådgiver og hodejeger. Det har gått bra, og jeg opplever at jeg har en privilegert jobbsituasjon der jeg får gleden av å bli kjent med mange dyktige ledere, interessante kunder og jobbsøkere. At HAMNØY har blitt et kompetent og drivende dyktig team har gjort hverdagen enda mer interessant og utviklende.

Hva er det beste med å være rådgiver/rekrutterer?

Det er vanskelig å velge ut en enkelt del; jeg synes at helheten i prosessene er det som motiverer. Den første fasen er interessant og viktig; hva er det egentlige behovet? Hva skal løses? Hvilke mål skal vi nå som følge av ansettelsen? Det er alltid tilfredsstillende å komme trygt og effektivt i hamn med ansettelsen. Noen ganger kan en rekrutteringsprosess bli mer utfordrende, men vi skal alltid komme trygt i mål. Jeg setter veldig stor pris på å jobbe tett på kundene og være med i deres løpende strategiarbeid. Gode og riktige ansettelser er strategisk avgjørende for våre kunder – og derfor har jeg en meningsfull, viktig og utfordrende jobbhverdag. Jeg synes også at det er spennende og avgjørende å jobbe sammen med flinke kollegaer i team når vi hjelper våre kunder. 

Hvordan ser arbeidshverdagen din ut?

Den er veldig allsidig. En normal arbeidsdag består av mange møter og samtaler. 

Både med kunder, kandidater og ansatte. Jeg er rådgiver i en god del rekrutteringer, følger opp kunder og leder og støtter resten av teamet. Det er et stort spenn i oppgaver og ansvar. Jeg er veldig heldig som har en arbeidshverdag som er så spennende og allsidig. Jeg lærer noe nytt om bransjer, virksomheter og folk hver eneste dag. Jeg har veldig dyktige, engasjerte og hjelpsomme kollegaer – og sammen skaper vi gode resultater og en god hverdag sammen i HAMNØY og Knif Jobb. 

Livsmotto

Ikke direkte et livsmotto, men mer et tankesett og en grunnholdning: Livet har lært meg at det lønner seg å arbeide hardt, oppføre seg skikkelig og at det alltid finnes en god løsning.

Også synes jeg at vår kunde KFUK-KFUM har et veldig fint motto som er noe å strekke seg etter både på jobb og i hverdagen: Vær deg selv. Stå opp for andre. 

Trenger du rekrutteringsbistand? Eller på jakt etter nye jobbmuligheter? Ta gjerne kontakt med Jan Tore på telefon 411 02 200 eller mail jth@hamnoy.no dersom du har spørsmål om en stilling eller ønsker en generell samtale.