Bli kjent med menneskene i HAMNØY: Bjørg Hildrum Saltveit

Bjørg Hildrum Saltveit(26) begynte som researcher hos oss i august og har fra første dag bidratt med sin digitale kompetanse og journalisterfaring. Hun er det naturlige samlingspunktet i vår lille organisasjon og vi er glad for å ha fått henne med på laget. Bli bedre kjent med Bjørg her:

Bjørg i Gdansk

Beskriv deg selv med TRE ord?

Positiv, kreativ og sosial.

Hva ville du bli når du var liten?

Frisør, som ofte var drømmen for små jenter. Har fortsatt et minne om damene med råkule buffalosko som klipte meg. Hadde senere lyst å bli etterforsker etter å sett litt for mye på C.S.I.

Oppvekst og bosted?

Jeg er født og oppvokst i Haugesund, med har trønderblod i årene fra min mor som kommer fra bygda i Nord-Trøndelag. Det følger med mange minner fra lange bilturer og gårdsbesøk fra jeg var liten. Byjente som jeg var, valset jeg gjerne rundt med kjole og hatt mens jeg beundret dyrene på gården. Etter videregående flyttet jeg til Lillehammer. Her opplevde jeg en ny form for vinter, og fikk meg et saftig klimasjokk. Neste stopp var fødestedet til Skibladner, Gjøvik, der jeg bodde mens jeg tok bachelorgrad. Da jeg var ferdig ble jeg nysgjerrig på resten av verden, og bodde i halvannet år på Australias østkyst for å studere videre og få nye perspektiv. Hjemmekjær som jeg er, flyttet jeg sommeren 2014 tilbake til Haugesund. Kort oppsummert kan jeg vel påstå at jeg har hatt en opplevelsesrik klimareise.

Livssituasjon?

For tiden bor jeg og min samboer i en leilighet sentralt i byen og gjør det vi kan for å dyrke våre felles interesser som bla. friluftsliv, trening og reising. Vi er begge veldig glade i dyr, og låner hunder av venner og familie når sjansen byr seg.

Hva gjør du utenom arbeidstid?

Jeg liker aktivitet og kultur. Trener ukentlig innebandy og spinning. Ellers er jeg også glad i å gå tur sammen med gode venner og utnytte kulturtilbud som kino, teater og konserter. Slapper også gjerne av i sofaen med en god tv-serie. Jeg får energi av å være sosial, så helgene mine er ofte fullpakket.

Utdannelse og arbeidserfaring?

Jeg fikk interessen for media da jeg gikk medier og kommunikasjon på Vardafjell vgs, og hadde på slutten av tiden der lyst til å jobbe med film. Gjennom studieårene fikk jeg testet meg på flere områder innenfor medieproduksjon, og ble med tiden interessert i journalistikk. Jeg peilte meg derfor inn på “Journalism and Mass Communication” i Australia.

Underveis i studieløpet jobbet jeg også flittig som ekstrahjelp i butikk. Da jeg kom tilbake etter studiene i Australia, tok det tid før jeg hadde oversikt over mulighetene jeg hadde i Haugesund. Jeg var innom forskjellige steder før jeg gledelig havnet hos HAMNØY i en prosjektstilling ut 2017.

Hvorfor valgte du rekrutteringsbransjen?

En tidligere jobberfaring gjorde at jeg fikk smaken på rekrutteringsbransjen. Da Hamnøy søkte lagspillere ble det derfor naturlig å søke. Selskapet kunne vise til gode resultater, profesjonalitet og fokus på kompetanseutvikling, noe jeg setter høyt.

Hva er det kjekkeste med å være researcher/markedsfører?

Det kjekkeste med denne stillingen er at jeg hele tiden er under utvikling. Siden oppstart i august har jeg lært mye spennende om rekruttering og markedsføring. Jeg står fritt til å hele tiden utforske nye muligheter for Hamnøy og være med å bidra til utviklingen. Det er spennende å være med på laget i et gründerselskap som virkelig satser og har hatt god vekst siden oppstart.

Hvor ser du for deg Hamnøy om fem ÅR?

Selskapet vil ha en enda sterkere og synligere posisjon i markedet, både på Haugalandet og i resten av Norge. Vi vil utvikles i takt med verdiene våre som er diskré, fleksibel, effektiv og kompetent. Om fem år vil vi fortsatt levere tjenester av høy kvalitet og jobbe like hardt for at kunder og kandidater skal sitte igjen med en positiv opplevelse. Samtidig skal vi hele tiden følge den teknologiske utviklingen og sikre god og ny kompetanse innad i selskapet.

Livsmotto?

For meg er det viktig å behandle alle likt og med respekt uansett kjønn, alder, legning, livssituasjon, tro og nasjonalitet.  Vi er alle mennesker, og det bør være en av våre viktigste oppgaver å være rause og ville andre vel.

Researcher, Bjørg Hildrum Saltveit, tlf. 907 37 254, bhs@hamnoy.no