Bli kjent med menneskene i HAMNØY: Stian Helgeland

Stian Helgeland (31) startet i HAMNØY 1. mars, og har allerede kommet godt inn i rollen som rådgiver / hodejeger. Han har gitt oss et kjempegodt inntrykk, og vi gleder oss til veien videre med han. Bli litt bedre kjent med Stian du også:

 

Beskriv deg selv med 3 ord?
Nøyaktig, pålitelig, smilende.

Hva ville du bli når du var liten?
Når jeg var liten var jeg travelt opptatt med å prøve ut litt av hvert, enten det var innen idrett eller på hobbybasis. Jeg kan ikke huske at jeg tenkte så mye på hva jeg ville bli når jeg ble stor, men jeg var nok som mange barn innom tankene rundt politi- eller brannmann.

Oppvekst og bosted?
Vokst opp nord i Haugesund, og nylig kjøpt hus rett ved Skeisvannet.

Hva gjør du utenom arbeidstid?
Som nevnt så har jeg og samboeren nylig kjøpt oss nytt gammelt hus. Huset har behov for noe oppussing, noe vi er godt igang med. Dette er spennende, men man kan vel trygt si at for to ufaglærte så tar ting litt tid.
De normale fritidsaktivitetene våre har blitt noe nedprioritert kan en si, men når tiden strekker til så tar jeg gjerne en tur på treningssenter eller i skog og mark. Jeg har også lidenskapelig opptatt av fotball, hovedsakelig engelsk.

Utdannelse og arbeidserfaring?
Utdannet økonom med fordypning i HR. Har arbeidserfaring som HR-Konsulent fra Adecco Finans Bergen, B2B salg fra CAPA Kinoreklame
Bergen, og fra FK Haugesund. Har også erfaring som Veileder i NAV Tysvær med fokus på å hjelpe unge mennesker ut i/tilbake til arbeid.

Hvorfor valgte du rekrutteringsbransjen?
Under min utdannelse var vi innom mange forskjellige studieemner, blant annet rekruttering og utvelgelsesprosess. Jeg synes dette var meget spennende, og valgte derfor å fordype meg innen HR hvor vi kunne fokusere mer på emnet. Det var også dette emnet vi valgte å skrive vår bacheloroppgave om, oppgaven ble skrevet for EY i Bergen.
Etter endt utdannelse søkte jeg meg til stillinger innenfor feltet rekruttering, og begynte som tidligere nevnt i Adecco. Å jobbe i et av Norges største bemanningsbyrå var spennende, jeg fikk noen lærerike år her før jeg bestemte meg for å spisse salgskompetansen før «hjemreisen» til Haugesund. Siden jeg sluttet i Adecco så var planen hele tiden å vende tilbake til rekrutteringsbransjen, og når muligheten til å bli med på laget i HAMNØY dukket opp, så var jeg ikke i tvil om at tiden var inne.

Hva er det kjekkeste med å være rådgiver/rekrutterer?
Det er vanskelig å trekke frem ett punkt om hva som er «det kjekkeste», men jeg liker veldig godt når det blir en tilnærmet perfekt match mellom kunde/rolle og kandidat etter en grundig prosess.
I tillegg til dette så må jeg trekke frem muligheten til å møte så mange interessante og flinke mennesker, både kunder og kandidater.

Hvor ser du for deg Hamnøy om fem år?
Om fem år har vi fortsatt hovedkontor på Haugalandet. Vi er nok en god del flere ansatte, men vi er fortsatt sterkt forankret i vår måte å arbeide på og våre verdier.
Rådgivning og rekruttering er fortsatt hovedproduktet, men vi har nok et bredere spekter av tjenester å tilby våre kunder.
Jeg ser også for meg at vi har noen strategisk plasserte lokalkontor rundt om i Norge.

Livsmotto
Om det er et livsmotto er jeg usikker på, men jeg synes kardemommeloven er fin:

«Man skal ikke plage andre, man skal være grei og snill, og for øvrig kan man gjøre hva man vil.»