Bli kjent med menneskene i HAMNØY: Tuva Kvalevaag Simensen

Tuva Kvalevaag Simensen (31) startet i HAMNØY 1. oktober, og har allerede gitt oss et solid og godt inntrykk i sin nye rolle som rådgiver / hodejeger. Vi gleder oss til å jobbe videre med Tuva. Bli litt bedre kjent med henne du også:

FOTO: Motiejus Kurmis

Beskriv deg selv med 3 ord?

Vennlig, kreativ, snill.

Hva ville du bli når du var liten?

Først ville jeg bli fotballspiller og øvde timesvis hver dag med storebror og guttene i gata. Etterhvert endret jeg retning og hadde et ønske om å bli hjelpearbeider i en veldedig organisasjon.

Oppvekst og bosted?

Jeg er født og oppvokst i Haugesund, på Solvang – som kanskje er en av de beste bydelene i by’n?

Livssituasjon?

Jeg har to små barn i alderen to og fire år, og er samboer med Geir Haraldseide. Vi valgte å flytte hjem fra Oslo til Haugesund etter endt permisjon med yngstemann, for å få mer plass og komme nærmere familie. Vi pusset derfor opp et 70-tallshus på Solvang, og har fått drømmehuset vårt i hjembyen.

Hva gjør du utenom arbeidstid?

Når jeg ikke er på jobb er det familien jeg tilbringer mesteparten av tiden min med. Da går det i sykling, klatring, fotball, turer, kafé-besøk, og lek i  hagen. Vi er heldig som har et stort nettverk med venner som har barn i samme alder som vi er mye med.

Videre er jeg selvlært hobbymusiker som skriver egne låter og opptrer når anledningen byr seg. Jeg spiller også i et band som heter Milieu. Vi møtes hver søndag for å jobbe med sanger som vi skal ta med ut på innspilling i gamle forlatte bygninger med sjelden akustikk – i skikkelig urban exploring-ånd.

Utdannelse og arbeidserfaring?

Etter videregående flyttet jeg til Bergen for å studere og tok et årsstudium i psykologi. Dro så til Nicaragua for å lære litt spansk. Etter dette tok jeg en Bachelor i markedsføring og deretter en Mastergrad i ledelse og organisasjonspsykologi fra Handelshøyskolen BI.

Etter endte studier startet jeg som konsulent i et internasjonalt HR konsulentselskap, hvor jeg jobbet med utvikling og opplæring av arbeidspsykologiske tester. Her holdt jeg kurs i intervjuteknikk, utvelgelse, testmetodikk og jobbet med utvikling av ansatte.  

Etterhvert fikk jeg jobb som rekruttering-, employer branding – og traineeansvarlig i på hovedkontoret til Caverion i Oslo. En spennende jobb i et stort konsern med nesten 3000 ansatte i Norge. Her fikk jeg god erfaring innen tekniske fag (elektro, rør, ventilasjon osv), og veien ble derfor kort til Helgevold Gruppen da vi flyttet til Haugesund. Jeg jobbet som markedsansvarlig i Helgevold i 1,5 år før jeg fikk muligheten til å starte  i Hamnøy som rådgiver / hodejeger.

Hvorfor valgte du rekrutteringsbransjen?

Rekruttering er et av de mest spennende områdene du kan jobbe med  innen HR, mener jeg. Du kommer tett innpå mennesker og må hele tiden sette deg inn i menneskers adferd. Det er også utrolig positivt å jobbe med å få koble riktig person til riktig jobb – det gir en god følelse. Man er tross alt på jobb store deler av dagen, det er derfor så utrolig viktig at ansatte trives. Ansatte som trives presterer også mye bedre, og derfor er rekruttering en så utrolig viktig for bedrifter og organisasjoner.

Som mennesker har vi en utrolig god evne til å forenkle vår oppfattelse av situasjoner, og vi tar noen snarveier i måten vi beslutter på. I viktige beslutninger som rekruttering er det viktig å være bevisst på disse “snarveiene” for de kan i mange tilfeller være en feilkilde som ender med en feilrekruttering. Noe som er særdeles kostbart. Å hjelpe bedrifter med å gjennomføre informerte, valide, og reliable rekrutteringsprosesser er noe som engasjerer meg.

Hva er det kjekkeste med å være rådgiver/rekrutterer?

Det må være at du treffer så mange spennende mennesker fra ulike bransjer, bedrifter, studier, med annen erfaringer og kompetanse enn deg selv. Det lærer man mye av.

Det er også en svært variert hverdag, med mange baller i luften, og til tider høyt tempo. Det er gøy.

Hvor ser du for deg Hamnøy om 5 år?

Da er nok Hamnøy et selskap som har fortsatt den gode veksten, med flere dyktige ansatte, flere lokasjoner, og enda flere tjenester på markedet.

Videre vil jeg tro at Hamnøy er lengst fremme med nytenkende, forskningsbaserte, og digitaliserte utvelgelsesmetoder som effektiviserer rekrutteringsprosessen og som engasjerer kandidatene i enda større grad. Hamnøy er allerede langt fremme med digitaliseringen og har utarbeidet gode prosesser for effektive og gode seleksjonsprosesser, noe jeg er sikker på vi vil fortsette med.

Livsmotto?

Møte folk med vennlighet og respekt – det kommer man langt med.