Største kampen om arbeidskraft på 15 år

Finn.no sin ferske jobbundersøkelse melder om at vi står overfor den største kampen om arbeidskraft på 15 år. Les mer om funnene i undersøkelsen og hvordan HAMNØY ruster seg i denne kampen.

Finn.no sin ferske jobbundersøkelse setter tall på det eksepsjonelle stillingsmarkedet vi nå står ovenfor. Det er en ekstrem etterspørsel etter arbeidskraft – i alle bransjer og stillingstyper. De melder om at vi står overfor den største kampen om arbeidskraft på 15 år – med andre ord; det koker i arbeidsmarkedet!

Finn har sammenlignet hvordan arbeidsmarkedet er i år, kontra i fjor, og melder at antall stillinger publisert på Finn i løpet av årets første kvartal har økt med nesten 50%. Antall søkere per stilling derimot, har en nedgang på hele 19%. Det er krevende å få tak i nok kvalifisert arbeidskraft og behovet hos flere bedrifter øker. Over 50% av bedriftene Finn har vært i kontakt med sier at de opplever en manglende arbeidskraft for å møte etterspørselen. Slik knapphet på arbeidskraft har vi ikke sett siden finanskrisen i 2008.

Denne harde kampen om arbeidskraft og kandidater gjør at det kreves mer innsats, og ofte litt ekstra tålmodighet, for å få i hamn en ansettelse. Dagens marked har også gitt en eksplosjon av bruk av rekrutteringsbyråer og hodejegere.

VÅR RUSTNING I DENNE KAMPEN

Hos oss arbeider vi i team i hver ansettelse – en researcher og en rådgiver / prosjektleder. Dette gjør oss mer fleksible og effektive – og bidrar til stor kapasitet i hver enkelt ansettelse. Vi fokuserer stort på aktivt søk. Aktivt søk for oss handler blant annet om analysere markedet og jobbe målrettet mot potensielle kandidater. Gjennom vårt omfattende samarbeid med Linkedin har vi god tilgang på informasjon, og gjennom flere års erfaring har vi funnet ut at mulighetene er mange gjennom ulike andre digitale flater. Vi arbeider systematisk med søk og har et sterkt fokus på faglig påfyll og videreutvikling – alt for å sikre best mulig kvalitet til våre kunder.

Finn sin jobbundersøkelse for 2022 viser at kun 3 av 10 er aktive jobbsøkere. Hele 5 av 10 er ikke aktive jobbsøkere, men vil vurdere interessante henvendelser. Vårt mål er å finne og komme i kontakt med sistnevnte gjennom aktivt søk og målrettet markedsføring.

Vi har også satset på å bygge opp vår digital markedsføringskompetanse på stillingsannonsering. Vår markedsføringsekspert har krysskompetanse innen rekruttering og digital markedsføring. I sum bidrar dette til at vi kan gi kompetente og gode råd når stillingsannonsen skal treffe riktig målgruppe og videre bidra til økt søkermasse.

ØKT ETTERSPØRSEL

Vi opplever god etterspørsel om rekrutteringsbistand og er takknemlige for all tilliten vi får hos kunder og kandidater – og mulighetene markedet gir oss. Vi vokser sammen med våre kunder og vi fortsetter med å gradvis bygge og utvikle vårt rekrutteringsteam. Denne måneden ønsker vi velkommen til to nye kollegaer som skal hjelpe våre kunder med å bringe ansettelsene trygt i hamn så effektivt som mulig.

Vi lever av å yte service, og legger vår stolt­het i å alltid være til­gjenge­lige for våre kunder. Ta kontakt og opplev det selv.

Dersom du har et spørsmål til oss, eller ønsker at vi tar kontakt med deg, kan du legge inn en melding til oss i vår chat som du finner nede til høyre på skjermen eller sende en e-post til hei@hamnoy.no. Du kan også ta kontakt med daglig leder Jan Tore Hamnøy på tlf. 411 02 200.

Vi snakkes!

Kilde:

Finn.no «Jobbundersøkelsen 2022» i samarbeid med Schibsted Insights and Effects og Norstat.