Atlas-alliansen søker økonomisjef

Økonomisjef Atlas-alliansen

Som økonomisjef hos oss vil du ha en variert og viktig rolle både internt i sekretariatet og ut mot funksjonshemmedes organisasjoner i Norge  og deres partnere i sør. Du vil ha det overordnede ansvaret for økonomistyring i Atlas-alliansen, som innebærer budsjett- og regnskapsoppfølging, anti-korrupsjonsarbeid, analyse og  kvalitetssikring og rapportering for vår prosjektportefølje. 

Som leder for økonomiavdelingen vil du få personalansvar for vår controller og økonomirådgiver. Du vil være rådgiver i økonomifaglige spørsmål og bidra til å sikre kompetanseutvikling og kapasitetsbygging i hele alliansen innenfor økonomisk forvaltning og antikorrupsjon. Stillingen inngår i ledergruppen og vil rapportere til daglig leder.

Vi ser etter deg med faglig trygghet og engasjement som motiveres av å være en bidragsyter i en utviklingsorientert organisasjon med et viktig formål. Du trives med en dynamisk arbeidshverdag i et miljø som deler av sin kompetanse og spiller hverandre gode.

ANSVAR OG ARBEIDSOPPGAVER

Som økonomisjef vil du ha ansvar for å lede og koordinere økonomiarbeidet i Atlas-alliansen. Du har personalansvar og ansvar for oppfølging og utvikling av de ansatte i økonomiavdelingen. En viktig del av rollen er å sørge for at økonomirutiner oppdateres og er i henhold til krav, samt at Atlas-organisasjonene får faglig god oppfølging og støtte innen økonomi.

Dine andre sentrale ansvarsområder og arbeidsoppgaver vil være

 • lede Atlas-alliansens økonomistyring, budsjettarbeid og rapportering, og ha overordnet ansvar for anskaffelser og digitalisering.
 • utarbeidelse av årsregnskap og kvalitetssikring av regnskap til ekstern rapportering
 • støtte programavdelingen med oppfølging av Atlas-alliansens avtaler med Norad inkludert utvikling og kvalitetssikring av budsjetter og regnskap samt omfordeling av midler
 • Støtte  Atlas-alliansens anti-korrupsjonsarbeid, i nær dialog og samarbeid med programavdelingen. Dette inkluderer forebyggende arbeid og varslingssaker.  
 • ansvar for økonomirapportering til Norad og styret
 • kontaktperson for revisor og ekstern regnskapsfører

ØNSKEDE KVALIFIKASJONER OG PERSONLIGE EGENSKAPER

Vi ser etter deg som har høy kompetanse og erfaring innen budsjettarbeid, økonomioppfølging, rapportering, regnskap og analyse. Du engasjeres av vårt formål og har gjerne erfaring fra bistandsorganisasjoner og kjennskap til antikorrupsjonsarbeid. Som person er du resultatorientert og har god gjennomføringsevne. Du er nysgjerrig og opptatt av kvalitet og forbedring. 

For å lykkes i rollen ser vi for oss at du er trygg på din egen kompetanse, trives i en tilbakemeldingskultur og deler din kunnskap med kolleger, medlemmer og partnere. Du har gode lederegenskaper, og har gjerne hatt lederansvar i tidligere roller. I rollen vil du jobbe mot mange ulike organisasjoner og kulturer og det er derfor viktig at du har gode samarbeids- og kommunikasjonsferdigheter.

Vi ser også for oss at du har

 • mastergrad innen økonomi eller annen relevant høyere økonomisk utdanning
 • erfaring med tilskuddsforvaltning 
 • god overordnet regnskapsforståelse
 • dokumentert og relevant erfaring innen økonomistyring, budsjettprosesser, anti-korrupsjon, analyse  og rapportering
 • gode IKT-kunnskaper og interesse for utvikling av digitale verktøy
 • gode kommunikasjonsferdigheter både muntlig og skriftlig på norsk og engelsk, dersom du også kan fransk og/eller portugisisk er det en fordel

HVORFOR ATLAS-ALLIANSEN?

Som ansatt i Atlas-alliansen vil du være en del av en sammensveiset og kompetansefokusert gruppe, som er opptatt av å ha det bra sammen og spille hverandre gode. Vi er opptatt av kontinuerlig kompetanseheving hos våre ansatte og tilbyr relevante kurs og sertifiseringer etter behov og ønske. 

Videre tilbyr vi:

 • varierte, spennende og meningsfylte arbeidsoppgaver
 • gode pensjons- og forsikringsordninger
 • fine lokaler sentral i Oslo sentrum og mulighet for hjemmekontor 
 • reisemuligheter i forbindelse med oppfølging av partnere

Vi i Atlas-alliansen er opptatt av mangfold og inkludering, og vil dermed oppfordre alle interesserte i å søke, uavhengig av kjønn, alder, etnisitet, seksualitet og funksjonshemninger. 

Vi har hatt besøk av daglig leder Marit Sørheim. Hør henne fortelle mer om stillingen og Atlas-alliansen her:

For mer informasjon, ta kontakt med vår rekrutteringspartner Knif Jobb:

 • Cathrine Vikse Johnsen, tlf. 976 09 098
 • Johanna Grindhaug, tlf. 959 33 05

Vis din interesse for stillingen ved å registrere din CV og søknad snarest. Attester og vitnemål vedlegges søknad. Alle henvendelser behandles konfidensielt – også overfor oppdragsgiver i innledende fase dersom det er ønskelig. 

Søknadsfrist: 6. mars 2024 – søknader vurderes fortløpende